The Great Hanuman Chalisa Lyrics
Hanuman Chalisa
“Chalisa” is derived from the word “Chalis,” which means forty. A Chalisa is 40 lines of praise and devotion towards a deity, which reminisce about their acts and deeds which make them so great.
The Hanuman Chalisa was penned down beautifully by Tulsidas.
Hanuman Chalisa Aarti
Hanuman is a symbol of strength, utmost devotion, and preservation. He is worshiped especially on Tuesdays and Saturdays and is often considered a protector from evil. The Hanuman Chalisa is in praise of Lord Hanuman and how we should have utmost faith in him. He is our reminder to live for others and protect the good in the world.
Hanuman in Ramayana
Being the most humble and powerful character we come across in the Ramayana, for a time he forgets what he is capable of. The Hindu mythology reflects how unaware we are often of our capabilities as humans through such a character. We are to look inside and discover our strengths through life’s trials.
Lyrics to Hanuman Chalisa
The Lyrics to Hanuman Chalisa are readily available on the internet as well as in the form of holy scriptures. The Hanuman Chalisa should be read with dedication, worldly love, and harmony at heart. You start with showing your respect by having a bath in the morning and cleaning up the temple (or any place you worship). Then you sit down with a clear mind and folded hands to show your love and devotion towards the Lord.
The Hindu religion is a way of living. We embody the spirit throughout the day and promise to respect and protect others even when they can’t be the best version of themselves with us. Thus our prayers don’t end with just the Hanuman Chalisa.
He is known for his Hanuman Chalisa. His voice is iconic for his singing in the Hanuman Chalisa. If you wish to listen to the recorded version of Hanuman Chalisa, you can always listen to Gulshan Kumar’s performance.
Hanuman Chalisa is available in all Indian Languages. That is because Hinduism is all about inclusivity and oneness.
Hanuman Fasting on Tuesdays
Tuesdays are considered a day dedicated to Lord Hanuman, and many people face trouble in life fast on this day to show their devotion towards him.
People generally observe fast from sunrise to sunset. You should wake up early and begin worshipping Ganesh and Hanuman after taking a bath. The day is monumentalized by wearing red and offering red flowers during prayers.
It is believed that Lord Hanuman relieves all his devotees’ pain and guides them toward a better life.
Advantages of Hanuman Chalisa
The Hanuman Chalisa teaches us is to have faith, be a good devotee and believe in ourselves. If life has been hard, you can always have faith that you are being tested and molded into a better person, more aware of their strengths. Lord Hanuman teaches us to respect others regardless of their form, gender, country or anything else and immerse ourselves into the universal good and be a part of it.
Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi PDF Download
दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज
निजमनु मुकुरु सुधारि
बरनउँ रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि
बुद्धिहीन तनु जानिके
सुमिरौं पवन-कुमार
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं
हरहु कलेस बिकार
चौपाई
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर
जय कपीस तिहुं लोक उजागर
रामदूत अतुलित बल धामा
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा
महावीर विक्रम बजरंगी
कुमति निवार सुमति के संगी
कंचन वरन विराज सुवेसा
कानन कुण्डल कुंचित केसा
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै
काँधे मूँज जनेऊ साजै
शंकर सुवन केसरीनंदन
तेज प्रताप महा जग वन्दन
विद्यावान गुणी अति चातुर
राम काज करिबे को आतुर
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया
राम लखन सीता मन बसिया
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा
विकट रूप धरि लंक जरावा
भीम रूप धरि असुर संहारे
रामचंद्र के काज संवारे
लाय सजीवन लखन जियाये
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीशा
नारद सारद सहित अहीसा
जम कुबेर दिगपाल जहां ते
कवि कोविद कहि सके कहाँ ते
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा
राम मिलाय राज पद दीन्हा
तुम्हरो मंत्र विभीषन माना
लंकेश्वर भये सब जग जाना
जुग सहस्र योजन पर भानू
लील्यो ताहि मधुर फल जानू
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं
दुर्गम काज जगत के जेते
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते
राम दुआरे तुम रखवारे
होत न आज्ञा बिनु पैसारे
सब सुख लहै तुम्हारी सरना
तुम रक्षक काहू को डरना
आपन तेज सम्हारो आपै
तीनों लोक हांक तें कांपै
भूत पिसाच निकट नहिं आवै
महाबीर जब नाम सुनावै
नासै रोग हरै सब पीरा
जपत निरंतर हनुमत बीरा
संकट तें हनुमान छुड़ावै
मन क्रम वचन ध्यान जो लावै
सब पर राम तपस्वी राजा
तिनके काज सकल तुम साजा
और मनोरथ जो कोई लावै
सोई अमित जीवन फल पावै
चारों युग परताप तुम्हारा
है परसिद्ध जगत उजियारा
साधु-संत के तुम रखवारे
असुर निकंदन राम दुलारे
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता
अस वर दीन जानकी माता
राम रसायन तुम्हरे पासा
सदा रहो रघुपति के दासा
तुम्हरे भजन राम को भावै
जनम-जनम के दुख बिसरावै
अन्त काल रघुबर पुर जाई
जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई
और देवता चित्त न धरई
हनुमत सेई सर्व सुख करई
संकट कटै मिटै सब पीरा
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा
जै जै जै हनुमान गोसाईं
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं
जो सत बार पाठ कर कोई
छूटहिं बंदि महा सुख होई
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा
होय सिद्धि साखी गौरीसा
तुलसीदास सदा हरि चेरा
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा
दोहा
पवनतनय संकट हरन
मंगल मूरति रूप
राम लखन सीता सहित
हृदय बसहु सुर भूप
Hanuman Chalisa Lyrics in English PDF Download
Doha
Shri Guru Charan Saroj Raj
Nij Mane Mukure Sudhar
Varnao Raghuvar Vimal Jasu
Jo Dayaku Phal Char
Budhi Hin Tanu Jannike
Sumiro Pavan Kumara
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohe
Harahu Kalesh Vikaar
Chaupaii
Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjani Putra Pavan sut Nama
Mahabir vikram Bajrangi
Kumati Nivar sumati Ke Sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha
Hath Vajra Aur Dhwaja Viraje
Kaandhe moonj janeu saaje
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan
Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabhu charitra sunibe ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya
Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jalava
Bhim roop dhari asur sanhare
Ramachandra ke kaj sanvare
Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mama priya Bharat-hi-sam bhai
Sahas badan tumharo yash gaave
As kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad Sarad sahit Aheesa
Yam Kuber Dikpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha
Tumhro mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sab jag jana
Yug sahasra yojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu
Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgam kaj jagat ke jete
Sugam anugraha tumhre tete
Ram duwaare tum rakhvare
Hot na agya binu paisare
Sab sukh lahai tumhari sarna
Tum rakshak kahu ko darna
Aapan tej samharo aapai
Teenon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavai
Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumat beera
Sankat se Hanuman chhudavai
Man Kram Vachan dhyan jo lavai
Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Soi amit jeevan phal pavai
Charon jug partap tumhara
Hai parsiddh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulare
Ashta siddhi nav nidhi ke data
As var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa
Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam janam ke dukh bisraavai
Antkaal Raghuvar pur jayee
Jahan janam Hari Bhakt Kahayee
Aur Devta Chitt na dharahin
Hanumat sei sarv sukh karahin
Sankat kate mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera
Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahun Gurudev ki nayin
Jo sat bar path kare koi
Chutehi bandhi maha sukh hohi
Jo yeh padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi saakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hriday mahn dera
Doha
Pavan Tanay Sankat Haran
Mangala Murati Roop
Ram Lakhan Sita Sahit
Hriday Basahu Sur Bhoop.
Hanuman Chalisa Lyrics in Tamil PDF Download
தோஹா
ஸ்ரீ குரு சரண் சரோஜ் ராஜ்
நிஜ் மானே முகுரே சுதார்
வர்ணௌ ரகுவர் விமல் ஜாசு
ஜோ தயாகு பால் சார்
புத்தி ஹின் தனு ஜன்னிகே
சுமிரோ பவன் குமார
பல புத்தி வித்யா தேஹு மோஹே
ஹரஹு காலேஷ் விகார்
சௌபாய்
ஜெய் ஹனுமான் கியான் கன் சாகர்
ஜெய் கபிஸ் திஹுன் லோக் உஜாகர்
ராம் தூத் அதுலித் பால் தாமா
அஞ்ஜநி புத்ர பவன் ஸுத் நாமா ॥
மஹாபீர் விக்ரம் பஜ்ரங்கி
குமதி நிவர் ஸுமதி கே ஸங்கீ
காஞ்சன் வரன் விராஜ் சுபேசா
கானன் குண்டல் குஞ்சித் கேஷா
ஹத் வஜ்ர அவுர் த்வஜ விராஜே
காந்தே மூஞ்ச் ஜானேஉ சாஜே
சங்கர் சுவன் கேஸ்ரி நந்தன்
தேஜ் பிரதாப் மஹா ஜக் வந்தன்
வித்யாவான் குணி அதி சதுர்
ராம் காஜ் கரிபே கோ ஆதூர்
ப்ரபு சரித்ர ஸுநிபே கோ ரஸியா
ராம் லக்கன் சீதா நாயகன் பசியா
ஸூக்ஷ்ம ரூப் தரி ஸியாஹி திகாவா
விகட் ரூப் தரி லங்க் ஜாலவா
பீம் ரூப் தரி அசுர் சன்ஹாரே
ராமச்சந்திர கே காஜ் சன்வாரே
லயே சஞ்சீவன் லகன் ஜியாயே
ஸ்ரீ ரகுவீர் ஹராஷி உர் லயே
ரகுபதி கிந்ஹி বஹுத படாஈ
தும் மாமா பிரியா பாரத்-என்-சாம் பாய்
சஹஸ் பதன் தும்ஹாரோ யஷ் காவே
அஸ் கஹி ஸ்ரீபதி காந்த் லகாவே
சங்கதிக் பிரம்மாதி முனீசா
நாரத் சரத் சாஹித் அஹீசா
யாம் குபேர் திக்பால் ஜஹான் தே
கவி கோவித் கஹி ஸகே கஹந் தே
தும் உப்கார் ஸுக்ரீவஹின் கீன்ஹா
ராம் மிலாயே ராஜ்பத் தீன்ஹா
தும்ஹ்ரோ மந்திரம் விபீஷன் மானா
லங்கேஷ்வர் பாயே சப் ஜக் ஜனா
யுக் ஸஹஸ்ர யோஜன் பர் பானு
லீலியோ தாஹி மதுர் ஃபல் ஜானு
ப்ரபு முத்ரிகா மேலி முக மஹீ
ஜலதி லங்கி கயே அச்ராஜ் நஹீ
துர்கம் காஜ் ஜகத் கே ஜெதே
சுகம் அனுக்ரஹ தும்ஹ்ரே தேதே
ராம் துவாரே தும் ரக்வாரே
ஹாட் நா ஆக்யா பினு பைசாரே
ஸப் ஸுக் லஹை தும்ஹாரி ஸர்னா
தும் ரக்ஷக் காஹு கோ தர்னா
ஆபன் தேஜ் சம்ஹாரோ ஆபை
டீனன் லோக் ஹங்க் தே கன்பாய்
பூத் பிசாச் நிகத் நஹின் அவை
மஹாவீர் ஜப் நாம் சுனவாய்
நாஸே ரோக் ஹரே சப் பீரா
ஜபத் நிரந்தர் ஹனுமத் பீரா
சங்கட் சே ஹனுமான் சுடவை
மன் க்ரம் வச்சன் தியன் ஜோ லவாய்
சப் பர் ராம் தபஸ்வீ ராஜா
டின் கே காஜ் சகல் தும் சஜா
அவுர் மனோரத் ஜோ கோயி லவாய்
ஸோஇ அமித் ஜீவன் ஃபல பாவை
சரோன் ஜக் பார்டப் தும்ஹாரா
ஹை பார்சித் ஜகத் உஜியரா
சாது சாந்த் கே தும் ரக்வாரே
அசுர் நிகண்டன் ராம் துலாரே
அஷ்ட சித்தி நவ நிதி கே தாதா
அஸ் வர் தீன் ஜாங்கி மாதா
ராம் ரஸாயந் தும்ஹாரே பாஸா ॥
ஸதா ரஹோ ரகுபதி கே தாஸா
தும்ஹரே பஜன் ராம் கோ பாவை
ஜனம் ஜனம் கே துக் பிஸ்ரவை
அந்த்கால் ரகுவர் பூர் ஜெயீ
ஜஹன் ஜனம் ஹரி பக்த கஹாயீ
அவுர் தேவ்தா சித்த் நா தரஹீன்
ஹனுமத் சேய் ஸர்வ் ஸுக் கரஹீன்
சங்கட் கேட் மிடே சப் பீரா
ஜோ சுமிராய் ஹனுமத் பல்பீரா
ஜெய் ஜெய் ஜெய் ஹனுமான் கோசாஹீன்
கிருபா கரஹுன்
ஜோ சட் பார் பாதை கரே கோயி
சூதேஹி பந்தி மஹா சுக் ஹோஹி
ஜோ யே பதே ஹனுமான் சாலிசா
ஹோயே சித்தி ஸாகி கௌரீசா
துளசிதாஸ ஸதா ஹரி சேரா
கீஜாய் நாத் ஹிருதய் மஹ்ன் தேரா
தோஹா
பவன் தனய் சங்கத் ஹரன்
மங்கள மூரடி ரூப்
ராம் லக்கன் சீதா சாஹித்
ஹ்ரிதய் பசாஹு சுர் பூப்.
Source: https://ekapdf.in/
Check Hanuman Chalisa in Other Indian Languages
ಹನುಮಾನ್ ಚಾಲೀಸಾ ಸಾಹಿತ್ಯದ ಮಹತ್ವ ಮತ್ತು ಪ್ರಯೋಜನಗಳು (Kannada) |
Click to View More |
हनुमान चालीसा गीत का महत्व और लाभ (Hindi) |
Click to View More |
ಹನುಮಾನ್ ಚಾಲೀಸಾ ಸಾಹಿತ್ಯದ ಮಹತ್ವ ಮತ್ತು ಪ್ರಯೋಜನಗಳು (Telugu) |
Click to View More |
Advantages of Hanuman Chalisa – Teaches us is to have faith, be a good devotee and believe in ourselves |
Click to View More |
હનુમાન ચાલીસાના ગુજરાતી ગીતનો અર્થ (Gujarati) |
Click to View More |
হনুমান চালিসা বাংলা গানের কথার অর্থ (Bengali) |
Click to View More |
हनुमान चालिसाचे मराठीत फायदे (Marathi) |
Click to View More |
മലയാളത്തിലെ ഹനുമാൻ ചാലിസ ഗാനത്തിന്റെ വരികൾ (Malayalam) |
Click to View More |
தமிழில் ஹனுமான் சாலிசா பாடல் வரிகள் (Tamil) |
Click to View More |